fbpx

OVER MIJ

Shana Cabus

Emerald Lake
Beer in Canada

Hi! Mijn naam is Shana, ik ben psycholoog en mag mezelf nog even een twintiger noemen. Ik ben opgegroeid in Antwerpen en woon nu deels in Antwerpen en deels bij mijn vriend in Amsterdam. Lang leve het eten van twee walletjes, zeker als het op zo’n twee fantastische steden aankomt!

Sandboarden Australië

Mijn jeugd & studies

Al sinds jonge leeftijd blijk ik een multipassionate te zijn. Voortdurend geprikkeld door nieuwe dingen vind ik bijna alles interessant en wil ik over alles leren – en wie mij persoonlijk kent weet dat ik dan ook alles meteen wil kunnen. Al voelt dit soms als erg vermoeiend en moeilijk om een focus te kiezen, heb ik intussen geleerd dit te aanvaarden als een talent. Een studiekeuze maken op 18 jarige leeftijd was dus geen evidentie. Na twijfelen tussen journalistiek (ik schrijf graag) en rechten (ik praat graag haha) koos ik voor psychologie. Verrassend en toch ook niet: geïntrigeerd door hoe we als mens in elkaar zitten, hoe we bepaalde keuzes maken en voortdurend reflecterend over mezelf, was dit after all een logische keuze.

Tijdens mijn opleiding psychologie mistte ik de eerste jaren het economische aspect. Hierdoor maakte ik de keuze om af te studeren in ‘Arbeids- en Organisatiepsychologie’; perfecte combo van mijn interesses in mens versus organisaties. Gedurende mijn studieperiode bracht ik de zomers door in Spanje als reisbegeleider. Zonder het te beseffen kwamen hier mijn passie voor reizen en talent voor organisatie en ondernemen al wat naar boven. In 2015 na mijn afstuderen ging de wijde wereld open: ik ging naar Afrika en mocht sindsdien al heel wat andere mooie delen van de wereld zien: Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Vietnam, Cambodia, Costa Rica staan intussen allemaal op het lijstje.

Mijn werk

Na mijn reis naar Afrika in 2015 begon ik vol enthousiasme aan mijn loopbaan, maar de desillusie trad al snel op. Was dit iets voor mij? Is dit het normale werkleven? Ga ik dit tot mijn 70 doen? In 2018 trok ik twee maanden met mijn backpack alleen naar de andere kant van de wereld. Hier leerde ik enorm veel over mezelf en ik besloot een ander te leven gaan leiden. Ik wilde zélf controle over mijn leven en niet meer geleefd worden. Ik sprong in het onbekende en startte samen met een collegavriendin WayFinders, waar we individuen en organisaties begeleiden in talentontwikkeling en een duurzame HR-aanpak. Hier leerde ik enorm veel over ondernemerschap en al wat daarbij komt kijken. De leuke aspecten, maar ook de donkere dagen waarop je bijna de handdoek in de ring gooit. 

Roys Peak

In 2020 deed de Corona-crisis mij nadenken over wat ik nog meer uit het leven wil halen. Ik besloot nog een stap verder te gaan en richtte RoadToRemote op. Na de afgelopen jaren honderden boeken, cursussen, webinars en podcasts te verslinden, vielen de puzzelstukken plots allemaal in elkaar. Want waar ik mijn hoofd al jaren brak over welke focus ik moest kiezen, lag de combinatie plots glashelder voor mijn neus: schrijven, praten, reizen, psychologie én ondernemen. RoadToRemote was born! 

RoadtoRemote

Met RoadToRemote is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen naar een vrijer en meer onafhankelijk leven, door het maken van bewuste keuzes. Vanuit mijn ervaring als arbeids- en organisatiepsycholoog zie ik al jarenlang dagelijks mensen opbranden en ongelukkig zijn in hun werk, en in het verlengde daarvan in hun leven. Ik wil jou leren plaatsonafhankelijk te werken en leven, zonder dat je hier eerst je halve leven voor moet sparen. Het maakt me niet uit of je wereldreiziger of huismus bent, je hebt vast een goede reden om meer van thuis of waar dan ook ter wereld te willen werken en leven. Het maakt ook niet uit of je ondernemer, werknemer of zelfstandige bent, we zoeken samen je weg naar remote werken!

Waar deze website eerst bedoeld was als reisblog is hij de afgelopen periode samen met mijn ambities mee gegroeid. Neem snel een kijkje om te ontdekken wat ik jou te bieden heb!

Missie RoadtoRemote

Let's get social!

Vragen bij wat je leest? Zin in een goeie babbel over reizen? Let’s hear from you!

Stuur een berichtje via onderstaande kanalen of mail naar team@roadtoremote.be

RoadtoRemote