fbpx
Kicking Horse Campground
Shana

Shana

Kamperen in Canada

Je gaat kamperen in Canada en bent op zoek naar leuke campings? Als je van natuur houdt, ga je echt een geweldig mooie reis tegemoet. Kamperen in Canada is niet te vergelijken met hier kamperen. Je slaapt midden in de natuur en hebt vaak een plek waar op een Nederlandse camping gemiddeld drie campers worden neergezet. Veel ruimte en rust dus!

Op de meeste campings in zo’n natuurgebied heb je niet dezelfde luxe als hier. Warm water is al next level en als je een goede douche treft, is het echt your lucky day. Back to basics is de norm!

In deze blog geef ik mijn eerlijke feedback over de campgrounds en andere slaapplekken waar ik ben geweest tijdens mijn rondreis zodat jij gerust kan gaan kamperen in Canada. Lees ook zeker mijn blog: De mooiste rondreis in Canada voor meer tips over route, leuke plekken, hikes en restaurantjes. Eerst een paar andere nuttige kampeertips!

Discovery Pass Canada

Tip 1: Zorg voor een Park Pass

Om in de nationale parken te mogen en te kunnen kamperen in Canada, heb je een Discovery Pass nodig. Afhankelijk van met hoeveel personen je bent, heb je een andere variant nodig. Wij reden met twee in een gewone auto, onze discovery pass kostte ongeveer $136 (€ 93). De pas is een jaar geldig, dus als je je naam er niet opzet, kan je hem nadien doorverkopen. Zelf hadden we op één plek controle, maar er werd niets gezegd over het feit dat er geen naam opstond. Je kan de Discovery Pass hier aankopen.

Tip 2: Reserveer je plek

Ik hou van vrij reizen en niet al te veel op voorhand plannen. In Canada doe je dat echter beter wel. Campgrounds in parken als Jasper en Banff zitten in toeristische periodes snel vol. Ook toen we in Yoho aankwamen, bleek de campground vol te staan en moesten we op zoek naar een andere slaapplek (meer daarover hieronder). Zelf sliepen we meestal op frontcountry campings. Deze worden – in tegenstelling tot de backcountry campgrounds in de wildernis – beheerd door de parken zelf. Via deze link kan je beschikbaarheden zien en plekken reserveren.

Kamperen Canada

Tip 3: Rent-A-Tent

Vraag je je af hoe je met tent en alle toebehoren het vliegtuig op moet? Check dan zeker dit: huur een tent! Zelf vergeleken we op voorhand meerdere aanbieders, en Rent-A-Tent kwam er als winnaar uit. Voor ongeveer € 370 huurden wij een tent met alles erop en eraan voor twee personen om drie weken te kamperen in Canada. Geen geld toch? Ook nog mooi meegenomen: de eigenaar van Rent-A-Tent is een Nederlander, je kan dus gezellig Nederlands praten als je de tent ophaalt.

Met ‘alles erop en eraan’ bedoel ik ook écht alles erop en eraan: je hebt een tent, slaapmatjes (wij kozen voor de upgrade en hebben zalig geslapen), warme slaapzakken die je aan elkaar kan ritsen, stoeltjes, al het nodige kookmateriaal, touw, afwasmateriaal,… Je krijgt alles mee in een grote mand zodat het gemakkelijk in de auto past.s

Kamperen Kelowna
Kamperen Kelowna
Beer Canada

Tip 4: Koop bearspray

Nog een laatste tip in verband met kamperen in Canada vooraleer ik meer over de campgrounds vertel: koop in het begin meteen bearspray! Wij deden dat niet onmiddellijk en hadden pas kans om er een te kopen in Yoho. Aangezien we daar eerst op een camping ‘off the beaten track’ terechtkwamen, was ik er die nacht toch niet helemaal gerust in dat er geen beer op bezoek zou komen ;-)…

Campgrounds

In Vancouver sliepen we in een Airbnb. Na een lange vlucht kan het fijn zijn om eerst ergens goed uit te rusten vooraleer je met de tent op pad gaat. Na twee nachten haalden we ‘s ochtends onze huurauto van Sunnycars op. Door naar Rent-A-Tent om de rest van onze spullen op te halen en we waren klaar voor het avontuur! Lees ook zeker mijn blog met de hele route en tips & tricks per bestemming.

KELOWNA

In Kelowna verbleven we op de Bear Creek Campground bij Bear Creek Provincional Park net buiten West-Kelowna. De campground ligt aan Lake Okanagan wat echt super fijn is, je kan op de camping zalig chillen aan het water. De plekken zijn ruim genoeg en goed voorzien en vooral de sanitaire voorzieningen zijn hier geweldig in vergelijking met andere campgrounds. Als je bij de ingang de straat oversteekt, kan je een korte maar leuke hike doen met uitzicht over Lake Okanagan. De kampeerplek is ongeveer tien minuten rijden van West-Kelowna, waar je keuze hebt om wat te gaan eten of drinken. 

Kamperen Kelowna

YOHO

In Yoho wilden we op de Kicking Horse Campground slapen. Bij aankomst in de late namiddag bleek er geen plek meer te zijn. We keken even bij Monarch Campground; maar ook die was volzet. Nu, ik zou Monarch sowieso niet aanraden: het ligt vlak tegen de baan en heeft een paar hele kleine plekjes. We reden dan maar een stuk door in de bergen naar de Takakkaw Campground

Takakkaw Campground

Best spannend om meteen hier te belanden. Na het parkeren van de auto loop je een tiental minuten met al je spullen richting de backcountry campground. Dit betekent dat de camping onbeheerd is, er is niemand anders dan de vakantiegangers. Je dropt je geld in een brievenbus en zet gewoon de tent op. Al snel beseften we dat het een geluk bij een ongeluk was dat we hier terechtkwamen. Als de Kicking Horse Campground niet volzet was, hadden we deze magische slaapplek vlakbij de watervallen waarschijnlijk nooit ontdekt! Naast koud water en een put met een wc-pot op, moet je niet teveel verwachten wat voorzieningen betreft. Maar dat maakt de ervaring net helemaal af, en in ruil slaap je in deze prachtige omgeving!

Takakkaw Falls
Kamperen in Canada

Kicking Horse Campground

De volgende nachten in Yoho sliepen we op de Kicking Horse Campground, een mooie uitvalsbasis naar vele hikes, Emerald Lake en het dorpje Field. Mooie en ruime plekken, en er zijn ook goede sanitaire voorzieningen mét warm water. Toen wij er waren, werd net een nieuw gebouw gezet, waardoor we zelf helaas geen gebruik konden maken van de douches. Dan maar 4 dagen zonder ;-)!

BANFF

Na Yoho reden we naar Banff, een korte rit die ook langs Lake Louise gaat. Hier sliepen we op de Tunnel Mountain Village I Campground. Deze ligt net ver genoeg buiten het centrum van Banff om in volledige rust te zitten en toch nog op vijf minuten rijden in het stadje te zijn. Een heel grote campground, onderverdeeld in kleinere stukken met telkens erg ruime plekken; waardoor je niet het gevoel hebt dat je op een hele grote camping slaapt. We kozen een plek aan de rand, waardoor we opnieuw midden in de natuur zaten. Deze campground heeft heel goede sanitaire voorzieningen mét warme douches (wat welkom was na vier dagen zonder in ons geval). Sterk aanbevolen campground!

Kamperen in Banff

JASPER

Ruim van tevoren wilde ik een slaapplek in Jasper boeken, maar alle campgrounds waren al volzet. Daarom sliepen we op de Pocahontas Campground een 45km verderop. De plek was niet even groot als op andere campgrounds en de plekken lagen wat dichter bij elkaar, maar naar Nederlandse of Belgische normen nog steeds meer dan voldoende ruimte. De sanitaire voorzieningen waren minder en er was enkel koud water. Ook waren de sanitaire voorzieningen meerdere dagen gesloten (dixie toilet it was!). Als je geen probleem hebt met primitief kamperen, is het een mooie campground dichtbij een aantal mooie hikes. Als je toch van wat meer comfort houdt, raad ik aan goed op voorhand een campground dichter bij Jasper te reserveren.

Kamperen in Banff
Wells Gray

WELLS GRAY

Clearwater Lake Campground was onze laatste kampeerplek. Wells Gray vond ik persoonlijk de minst bijzondere plek van onze reis, misschien omdat het best veel regende toen ik er was. En ik begon stilaan nood te krijgen aan een goed bed en bad :-). De Campground is niet erg groot met basic voorzieningen. De plekken zijn wat kleiner dan gemiddeld en dichter bij elkaar, maar nog steeds ruim genoeg. De campground ligt in een mooie omgeving midden in het provincial park om te hiken. 

Als je graag dichtbij een stad zit, raad ik deze plek af. Je moet namelijk 20 kilometer onverharde weg afleggen (een heel avontuur haha) om vanuit het dichtstbijzijnde dorp op de campground te geraken. 

WHISTLER

Hoeveel ik ook hou van kamperen, na drie weken in een tent (niet altijd in goede weersomstandigheden) keek ik ernaar uit om de laatste dagen in een bed te slapen. Daarom hadden we in Whistler een kamer in Cascade Lodge geboekt. Meer daarover in mijn blog met tips over de reisroute en to do’s, maar alvast een foto om je jaloers te maken!

Whistler

Interessant? Deel mijn post!

Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp