fbpx
Oostende
Shana

Shana

6x tips voor in Oostende

Nu het door Covid-19 lastiger is geworden om verre reizen te maken, zoeken we plekken dichtbij huis op om onze vakantiedagen door te brengen. En dat is zo erg nog niet, want ons landje heeft veel te bieden. Een uurtje naar het Zuiden brengt je al snel in de natuur en het groen en met een uur rijden naar het Westen zit je op het strand. Met iets meer tijd ben je zo in Nederland, Luxemburg, Duitsland of Frankrijk om vakantie te vieren. Wij brachten een paar dagen door in de kuststad Oostende, lees hier mijn 6 tips voor in Oostende.

Albrecht

Hou jij van een lekker ontbijt of een goede brunch ? Dan ga je heel blij worden van deze tip. Albrecht is een ontbijtbar waar je eerst een uur nodig hebt om al het lekkers op de kaart te bekijken vooraleer je een keuze kan maken. Je kan hier de hele dag door ontbijten, lunchen of iets lekker zoets eten. Kies een lekkere bowl of brood met advocado en zalm en geniet vervolgens van een very instagrammable bordje eten.

Oostende
Oostende

Overzetboot Oosteroever

Lig jij graag rustig op het strand? Goed nieuws, dat kan zelfs in Oostende. Neem aan het Aquarium op de dijk de gratis overzetboot en vaar in minder dan vijf minuten naar de Oosteroever. Je kan hier eerst even over de pier lopen en daarna rustig op het strand gaan liggen. Als je goed op tijd vertrekt, is het hier echt nog heel rustig terwijl het Grote Strand van oostende al vol ligt.

Ijssalon Lilly's

Op de Zeedijk van Oostende, vlak voor het Grote Strand, vind je ijssalon Lilly’s. Wij ontdekten deze plek de eerste dag, met als gevolg dat we hier elke dag moesten passeren voor lekker ijs. Ze zijn hier trouwens absoluut niet gierig op hun ijs: kies een smaak uit het brede aanbod en geniet van grote bollen ijs.

Oostende
Oostende

Café 't Botteltje

Botteltje is zowel een café, restaurant als hotel in Oostende. Het café staat vooral bekend om het interieur met focus op bier en brouwerijen. Als bierliefhebber zit je hier dus wel even goed! Ook een ideale plek om te aperitieven en al wat hapjes te eten vooraleer je naar de volgende tip vertrekt.

Den Artiest

In dit grillrestaurant heb ik me voor het eerst in lange tijd nog eens overeten, zo lekker was wat we hier voorgeschoteld kregen. Den Artiest is een gevestigde waarde in de Oostendse horeca en gekend onder de locals. Neem plaats in het zowel kunstige als gezellige interieur (vergeet zeker niet een keer naar het plafond te kijken), geniet van een goed glas wijn en lekker eten en voel je even helemaal op vakantie. Kan je moeilijk een keuze maken? Dan raad ik je met veel plezier de mixed grill aan.

Oostende
Oostende

Pizza op het strand

Zoek je een goedkoper alternatief of ben je meerdere dagen in Oostende? Bestel dan een pizza, koop een fles wijn en ga gezellig op het strand de zonsondergang aanschouwen. Je zal je zelden zo op vakantie gevoeld hebben dichtbij huis!

Wij haalden onze pizza bij Pizzeria Margarita en die was prima en budgetvriendelijk! Best wel even controleren dat je pizza zeker gesneden is vooraleer je richting strand vertrekt ;-).

Hopelijk heb ik je met deze 6 tips voor Oostende al zin gegeven om te vertrekken? Volg me ook zeker op instagram voor nog meer tips!

Interessant? Deel mijn post!

Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp